Mažeikių rajono savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšomis finansuojamas visuomenės aplinkosaugio švietimo projektas

 Rugpjūčio 29 dieną Mažeikių lopšelis-darželis ,,Buratinas” startavo įgyvendinant Mažeikių rajono savivaldybės aplinkosauginio švietimo projektą ,, „Noriu stebėti, pažinti, išsaugoti“.
49 asmenys iš Mažeikių lopšelių-darželių „Buratinas“ ir „Bitutė“ bendruomenių dalyvavo išvykoje  į Lopaičių piliakalnio ir pažintinį taką Ruškio kraštovaizdžio draustinyje ir Šatrijos piliakalnį, Šatrijos kraštovaizdžio draustinį bei  edukacijoje su gidu. Išvykos metu dalyviai  sužinojo apie Lopaičių šaltinio vandenį, jo švarumo priežastis; Aplankyti objektai – Dauba-observatorija, Dolomenas, Vaisingumo, Gydantis, Norų akmenys; susipažinta su vietos autentika. Pasivaikščiojimas Lopaičių piliakalnio teritorijoje įrengtais mediniais takais  senu mišku, dalyviams leido pajausti gamtos daromą įtaką emocinei pusiausvyrai, atrasti asmeninį santykį su gamta. Apsilankymas ant Šatrijos piliakalnio, dalyvius susipažino su draustinyje saugomu raiškiu moreniniu masyvu ir piliakalniu Žemaičių aukštumoje, jam būdinga biocenoze, retų augalų ir gyvūnų rūšių buveinėmis. Ekologiniame ūkyje, projekto dalyviai susipažino su ekologinių produktų auginimo ir ekologinių produktų naudojimo vaikų maitinimo organizavime galimybėmis.