– Koše, maloše, kokia tu skani…

Košių nauda jau seniai niekas neabejoja. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad žmonės, kurie rytais valgo košes, mažiau užkandžiauja kaloringais užkandžiais ir dažniau renkasi sveikesnius užkandžius, todėl lengviau išlaiko sveiką svorį ir juos mažiau vargina antsvoris bei nutukimas.

L/d „Buratinas“ jau trečius metus iš eilės mini Pasaulinę košės dieną, kurią visas Pasaulis švenčia spalio 10-ąją. Nekeisdami tradicijų, mes puošėme rytines košes visomis vaivorykštės spalvomis. Kai ruduo toks spalvingas – spalvinga ir košės lėkštė: šviežiomis ir šaldytomis uogomis, vaisiais ir net moliūgo gabalėliais.

Jei šiandien pusryčiams nespėjote išsivirti košės – būtinai padarykite tai rytoj. Turime jums keletą naudingų patarimų: vandenyje išvirta avižinė košė dera su džiovintais abrikosais, razinomis, slyvomis, bananais, cukatomis, riešutais ir medumi. Piene virta avižinė košė skaniausia su aviečių ar bruknių uogiene. Prie kviečių košės labai tinka moliūgas: sumaišykite virtą, sutrintą moliūgą su koše santykiu 1:2 ir pagardinkite sviestu. Skanaus 🙂

Mažeikių VSP specialistės Martynos  NABAŽAITĖS inf.