Virėm virėm košę…

Košių nauda jau seniai niekas neabejoja. Valgydami košes, patiekalus iš kruopų, gaunate mažiausiai 15 organizmui būtinų medžiagų: vitaminų, mineralų, aminorūgščių, angliavandenių, augalinių riebalų.

Šiemet, švęsdami košės gimtadienį pasirinkome GRIKIŲ kruopų košę, kuri yra ypač vertinga, joje mineralinių medžiagų kiekis (ypač geležies), lyginant su kitų kruopų košėmis, – vienas iš didžiausių, be to mūsų organizmas šias kruopas lengvai virškina.

Vaikučiai puošė ją, iš namų atsineštomis, šviežiomis ir šaldytomis uogomis, obuoliais, tarkuotomis morkytėmis, net kukurūzais. Nors grikių košė nėra pati mėgstamiausia vaikų košė, tačiau, kai patys ją papuošė ir pagardino, ji tapo daug patrauklesnė ir skanesnė.

Vyr. slaugytojos Rimos Gydrienės inf.