Stažuotė - "Reggio children"

Spalio 6-11 dienomis Mažeikių lopšelio-darželio "Buratinas " direktorė Laima Norvaišienė ir Mažeikių lopšelis-darželis „Bitutė“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Birutė Šaulienė dalyvauja stažuotėje Italijoje Reggio Emilia tarptautiniame Loris Malaguzzi mokymų centre "Reggio children". Tai pirma delegacija iš Lietuvos centro istorijoje.

Stažuotę organizuoja NŠA pagal programą "Ikimokyklino amžiaus vaikų galimybės ir teisės į savarankiškumą, kūrybiškumą ir mokymąsi užtikrinanti Reggio Emilia sistema".

Reggio Emilia (RE) - tai ne ugdymo metodika, ne technika ir ne modelis. Tai veikiau patirtis, susijusi su vaikyste ir tėvyste, nes itin daug dėmesio skiriama tam, ką vaikas mato ir jaučia ankstyvojoje vaikystėje.

Stažuotės metu susipažįstama su pagrindinio Reggio Emilia sistemos kūrėjo ir teoretiko italo profesoriaus Laris Malaguzzi požiūriu į ankstyvojo amžiaus tarpsnio vaikų ugdymo pridėtinę vertę.Vaikai čia yra ne tik mokymosi proceso bendraautoriai, bet ir daugumos projektų iniciatoriai. Pedagogai veikia kartu su vaikais: provokuoja, sukuria kontekstą idėjoms gimti, vaikų idėjas naudoja ugdymo procese.

Esminis stažuotės lūkestis - tai novatoriško ir įkvepiančio požiūrio į ankstyvąjį ugdymą parvežimas ne tik į įstaigą, bet ir rajono, respublikos ikimokyklio ugdymo mokyklų bendruomenes. Požiūrio, kuris vertina vaiką kaip stiprią, galingą ir turtingą stebuklais asmenybę, turinčią 100 pasaulio pažinimo kalbų.

Autorius:
Greta

Nuotraukos:
Laima Norvaišienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Priėmimas į lopšelį-darželį
  • DUK
  • Tėvams
Naujienų archyvas