Lietuvos kunigaikščių pilys

9 grupės vaikai pasižiūrėję filmuką apie Gedimino sapną ( pagal lietuvių liaudies legendą) nutarė grupėje ,,pastatyti” Gedimino pilį, prireikė ir kalno, ir užrašo – darbas vyko visą savaitę. O kad pilis atrodytų nuostabiai suskubo ją išpuošti gėlių žiedais ir mažytėmis vaikų svajonių pilaitėmis.

Kaip gražu ir gera, čia gimtinėj, atspindėjo su dideliu jausmingumu visų padeklamuotas Z. Gaižauskaitės eilėraštis ,,Ačiū, TĖVYNE”

Auklėtojos Jūratės Dačkauskienės informacija

Net dvi savaites  11 grupės priešmokyklinukai „statė“  garsiojo  kunigaikščio  Mažeikos pilį. Išklausę auklėtojos Liudmilos Ligeikienės pasakojimo apie garsųjį kunigaikštį, vaikai nutarė, kad ši pilis turi būti labai graži, didinga, su pakeliamu tiltu ir aukštomis tvoromis. Dirbo įšsijuosę, kaip tikri nagingi meistrai. Sukurtas kūrinys vaikus labai pradžiugino.

– Šis kunigaikštis suteikė mūsų miestui pavadinimą – Mažeikiai, – paklausti aiškino priešmokyklinukai.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogės Liudmilos Ligeikienės inf.

Pakalbėjus ir peržiūrėjus nuotraukas apie Lietuvos kunigaikščių pilis, 10 grupės priešmokyklinukams didžiulį įspūdį paliko Raudonės pilis. Šią pilį  jie pasiryžo „pastatyti“ iš daugybės  „statybinių medžiagų“, kurias kaupė ilgokai. Daug aštrių ir pavojingų įrankių teko panaudoti ,,statant” pilį. Statiniu vaikai labai džiaugėsi ir didžiavosi. – O kiek įdomių žaidimų sumanėme, – gyrėsi berniukai.

Priešmokyklinio ugdymo pedagogės Irenos Veselienės inf.